Kalsiyum yönünden zengin süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmelidir.
Her gün bir adet yumurta ve 1-2 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil tüketilmelidir.
Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur karışımı yemekleri, portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşilbiber gibi C vitamini yönünden zengin sebze ve meyvelerle birlikte tüketilmelidir.

Sebze ve meyveler diyette her öğün olmalıdır.

Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeleri içeren hazır besinler mümkün olduğunca tüketilmemelidir.

Kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Ağırlık kontrolü yapılarak ara öğünlerde tüketilebilir.
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.

Yemeklerle birlikte kansızlığa neden olacağından çay tüketilmemelidir.

Pekmez uygun koşullarda hazırlandı ise iyi bir demir kaynağıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez tüketilmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir.

Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ev yapımı ayran, limonata tercih edilmelidir.

Köksal, G. Emziren Annenin Beslenmesi. ‘’Sağlıkta ve hastalıkta çocuk beslenmesi’’. Ayşe Selimoğlu,
Akademi Yayınevi İstanbul. (2014)

Emziren Anneler için Gerekli Günlük Besin Tüketim Miktarları

Besin GruplarıMiktar
Süt, yoğurt2-3 su bardağı (400 ml)
Peynir60 gr
Et, tavuk, balık3-4 porsiyon
Yumurta, Kuru baklagiller1 porsiyon
Taze sebze ve meyveler5-7 porsiyon
Ekmek4-6 dilim
Pirinç, bulgur, makarna vb.Hiç veya 2-3 porsiyon