Kabak Çorbası (+7 ay)

Malzemeler
  • 1 adet küçük yeşil kabak (100 gr)
  • 1 adet ince havuç (25 gr)
  • 5-6 sap maydanoz veya dereotu (10 gr)
  • 250 ml su
  • 120 ml anne sütü* veya devam sütü
  • 1 tatlı kaşığı organik zeytinyağı (5 gr)
Nasıl Yapılır?

Tencereye 250 ml su ekleyiniz.

İçerisine yıkadıktan sonra soyup rendelediğiniz havuç ve kabağı ilave ediniz.

Sebzeler yumuşadığında içerisine ince ince doğradığınız maydanoz veya dereotunu ekleyiniz.

Altını kapattıktan sonra da anne sütü veya devam sütünü ve zeytinyağını ekleyip karıştırınız.

Tel süzgeçten geçiriniz.


~ 159 kcal
*Kalori hesaplaması için anne sütü baz alınmıştır.

Paylaş